Start2Tri Cursus

>>> Start2Tri 2018 was een daverend succes! We zijn voornemens ook in 2019 weer een Start2Tri te organiseren. Begin 2019 zal hier meer informatie over op de website komen!  <<<

De Start2Tri-introductiecursus triathlon wordt door TVA georganiseerd en is voor iedereen die kennis wil maken met de triathlonsport. De cursus is bedoeld voor de (beginnende) sporter die altijd al een keer een triathlon wil doen. Benieuwd naar hoe het is om eerst te zwemmen, daarna te fietsen en tot slot nog hard te lopen? Waarschijnlijk is de TVA-introductiecursus “Start2Tri” dan iets voor jou.

Gezamenlijke training
De Start2Tri-groep bestaat uit 15 sportievelingen die allen nog (vrijwel) geen ervaring hebben met triathlon. In de meeste gevallen hebben de deelnemers één sport waarin zij een voorkeur hebben en/of al ervaring hebben, maar de andere sporten zijn veelal nieuw en onbekend. In voorgaande jaren is gebleken dat vooral het zwemmen voor de Start2Tri-deelnemers een grote uitdaging was. Maar, geloof het of niet, ieder jaar lukt het alle cursisten weer om 500m (de afstand in de triathlon) nonstop en in borstcrawl te zwemmen!!!

Omdat je met een groep start is het leuk om samen met de andere Start2Tri’ers deze ervaring te delen. Je traint op je eigen niveau met de vereniging mee, maar er is steeds aparte aandacht en instructie voor de Start2Tri-groep. Tijdens de trainingen leer je van en met elkaar en worden je allerlei tips en trucs aangereikt. Je wordt door onze trainers goed voorbereid op wat je zoal tegenkomt tijdens de verschillende onderdelen van een triathlon. In totaal zijn er 5 trainingen per week (verdeeld over 4 dagen) waarbij je uiteraard zelf kan bepalen aan welke training je wel en niet mee kan of wil doen.

Doelgroep
De doelgroep van deze cursus bestaat uit personen tussen de 16 en 55 jaar oud, die geïnteresseerd zijn in combi- duursport en eventueel triatleet willen worden. Je moet een redelijke basisconditie hebben (d.w.z. enkele kilometers kunnen hardlopen) en in het bezit zijn van een zwemdiploma. Daarnaast moet je beschikken over een racefiets (of sportfiets) en fietshelm. Let wel: enthousiasme en plezier zijn minstens zo belangrijk als een basisconditie, dus laat je niet weerhouden door het idee dat triathlon alleen voor extreme sportievelingen is.

Kosten
De inschrijfkosten voor de cursus zijn € 75,-  (automatisch incasso). Deze kosten zijn inclusief de inschrijfkosten voor de triathlon in Doetinchem, je hoeft je dus zelf niet in te schrijven.

 

 


Heeft u vragen? Neem gerust even contact met ons op m.b.v. onderstaand formulier.