Over ons

Triathlon Vereniging Arnhem is de triathlonvereniging voor Arnhem en de wijde omtrek. TVA is opgericht in december 1985, dus bijna 30 jaar triathlon in Arnhem. Wat begon als een kleine groep triatleten kon zich in de loop der jaren ontwikkelen tot een gezellige en actieve vereniging. TVA heeft zo’n honderd leden, voornamelijk triatleten, maar ook enkele duatleten.

zwemtraining triathlonvereniging Arnhem

In de beginjaren was er de wens om naast samen trainen ook een eigen wedstrijd te organiseren om zo de duatlon- en triathlonsport onder de aandacht te brengen. Zo konden de eigen clubkampioenschappen en onderlinge wedstrijden uitgroeien tot een triathlon in Arnhem en later de Bosfietsloop op Papendal. Ervaringen van deze wedstrijden werden meegenomen in de organisatie van de Team Triathlon Arnhem, de wedstrijd die in 2014 haar debuut had.

Visie
TVA is een triathlonvereniging waar iedereen op eigen niveau en vanuit de eigen sportieve ambitie kan trainen. Plezier in de sport is daarbij belangrijk. Hoe we met alle leden actief aan deze waarden werken is weergegeven in het TVA huis.

We bieden veel trainingen aan, maar als lid ben je natuurlijk niet verplicht om ook alle trainingen bij te wonen. Voor iedere training is een programma dat vooraf ingezien kan worden. Tijdens de trainingen zijn trainingsgroepen verdeeld naar niveau en snelheid.

Gedurende het jaar is er een trainingsschema dat aangepast is op de verschillende perioden van het sportieve jaar, met als hoogtepunt het wedstrijdseizoen in de zomer.

Trainingen
Er zijn twee zwemtrainingen, op zaterdagochtend en dinsdagavond. De fietstrainingen zijn op zaterdagochtend na de zwemtraining (alternerend met een looptraining) en op woensdagavond. De looptrainingen zijn op zaterdagochtend  na de zwemtraining (een buitenlooptraining alternerend met de fietstraining) en op donderdagavond een baantraining. Trainingstijden worden aangepast op de tijd van het jaar, in de winter deel op andere tijden dan in de zomer. Zwemmen doen in de winter in binnenzwembaden, in de zomer is de training zaterdagochtend in openluchtzwembad Klarenbeek en dinsdagavond is er een open-water-training in de Rijkerswoerdse plassen waarbij veelal met wetsuit wordt gezwommen. Kijk hier voor meer informatie over tijden en locaties.